Afbeelding
Onbekend | Adres gegevens zijn ons onbekend.

Hartige koekjes van aardappel en prei

Geplaatst op 4 juni 2019 om 14:50 door Simone Tuinenburg

98 keer gelezen

Deze hartige koekjes van aardappel en prei zijn gemakkelijk te bereiden en lekker als tussendoortje.

• 2 tenen knoflook
• 15 g peterselie
• 170 g Griekse yoghurt
• 75 g Pecorino
• 200 g fijngesneden prei
• 100 g ricotta
• 1 el bloem
• 1 ei
• zout

Begin met het maken van de yoghurtdip: Snijd 1 bakje à 15 g peterselie en 2 tenen knoflook fijn. Meng de peterselie en de helft van de knoflook met 170 g Griekse yoghurt 10% en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Koekjes maken: Schil 500 g iets kruimige aardappelen en rasp ze grof. Doe in een vergiet en duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Snijd het steeltje van 1 rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Rasp 75 g Pecorino. Meng de aardappel met de rode peper, Pecorino, 200 g fijngesneden prei, 100 g ricotta, 1 el bloem, 1 ei, de rest van de knoflook en eventueel zout.Koekjes bakkenVerhit 1 el olie in een koekenpan. Schep 4 bergjes van het mengsel in de pan en druk een beetje plat met een spatel. Bak de koekjes 6 min. Keer halverwege. Bak zo nog 8 koekjes.

Reageren