Albert Heijn Vos

Afbeelding
Onbekend | Adres gegevens zijn ons onbekend.

Ita­li­aans ge­krui­de Va­der­dag­bur­ger met Vlaam­se friet

Geplaatst op 14 juni 2018 om 13:47 door Nadia van Ingen

295 keer gelezen

Voor de allerliefste vader speciaal voor vaderdag.

> 700 g verse Vlaamse friet
> 2 sjalotten
> 50 g panko Japans paneermeel
> 3 tl gedroogde Italiaanse kruiden
> 500 g rundergehakt
> 5 trostomaten
> 235 ml Amsterdamse hamburgerplakjes
> 2 el arachideolie
> 1tl Franse mosterd
> 150 g veldsla
> 4 middelgrote eieren
> 4 mini afbakhamburgerbroodjes (feestfavoriet)
> 4 el ketchup

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om.

2. Maak ondertussen de sjalotten schoon en snipper. Meng met de panko, Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout door het gehakt. Kneed goed en vorm er met je handen de burgers van.

3. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers 20 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.

4. Was ondertussen de tomaten. Snijd 1 tomaat in dunne plakjes. Snijd de rest van de tomaten in partjes. Laat de augurkenplakjes uitlekken in een vergiet en vang 2 el vocht op. Meng dit vocht met de helft van de olie en de mosterd tot een dressing. Houd ¼ van de sla apart en meng met de tomatenpartjes en de helft van de augurkenplakjes. Besprenkel met de dressing.

5. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak spiegeleieren.

6. Neem de burgers uit de grillpan en houd warm onder aluminiumfolie. Snijd ondertussen de broodjes overlangs doormidden en gril de opengesneden kanten van de broodjes in de grillpan in 2 delen 4 min. Keer halverwege. Beleg de onderkant van elk broodje achtereenvolgens met de rest van de sla, een hamburger en 1 el ketchup. Verdeel de plakjes tomaat en de rest van de plakjes augurk over de hamburgers. Leg een gebakken ei erop en dek af met de bovenkant van het broodje. Serveer met de salade en frites.

Reageren