Bekijk
| | | E: info@vossupermarkten.nl
Laatste recepten
Meer receptenItaliaans gekruide Vaderdagburger met Vlaamse friet
Geplaatst op 14 June 2018 om 13:47 door
2330 keer gelezen
Voor de allerliefste vader speciaal voor vaderdag.
> 700 g verse Vlaamse friet
> 2 sjalotten
> 50 g panko Japans paneermeel
> 3 tl gedroogde Italiaanse kruiden
> 500 g rundergehakt
> 5 trostomaten
> 235 ml Amsterdamse hamburgerplakjes
> 2 el arachideolie
> 1tl Franse mosterd
> 150 g veldsla
> 4 middelgrote eieren
> 4 mini afbakhamburgerbroodjes (feestfavoriet)
> 4 el ketchup
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
2. Maak ondertussen de sjalotten schoon en snipper. Meng met de panko, Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout door het gehakt. Kneed goed en vorm er met je handen de burgers van.
3. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers 20 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.
4. Was ondertussen de tomaten. Snijd 1 tomaat in dunne plakjes. Snijd de rest van de tomaten in partjes. Laat de augurkenplakjes uitlekken in een vergiet en vang 2 el vocht op. Meng dit vocht met de helft van de olie en de mosterd tot een dressing. Houd ¼ van de sla apart en meng met de tomatenpartjes en de helft van de augurkenplakjes. Besprenkel met de dressing.
5. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak spiegeleieren.
6. Neem de burgers uit de grillpan en houd warm onder aluminiumfolie. Snijd ondertussen de broodjes overlangs doormidden en gril de opengesneden kanten van de broodjes in de grillpan in 2 delen 4 min. Keer halverwege. Beleg de onderkant van elk broodje achtereenvolgens met de rest van de sla, een hamburger en 1 el ketchup. Verdeel de plakjes tomaat en de rest van de plakjes augurk over de hamburgers. Leg een gebakken ei erop en dek af met de bovenkant van het broodje. Serveer met de salade en frites.
> 700 g verse Vlaamse friet
> 2 sjalotten
> 50 g panko Japans paneermeel
> 3 tl gedroogde Italiaanse kruiden
> 500 g rundergehakt
> 5 trostomaten
> 235 ml Amsterdamse hamburgerplakjes
> 2 el arachideolie
> 1tl Franse mosterd
> 150 g veldsla
> 4 middelgrote eieren
> 4 mini afbakhamburgerbroodjes (feestfavoriet)
> 4 el ketchup
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
2. Maak ondertussen de sjalotten schoon en snipper. Meng met de panko, Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout door het gehakt. Kneed goed en vorm er met je handen de burgers van.
3. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers 20 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.
4. Was ondertussen de tomaten. Snijd 1 tomaat in dunne plakjes. Snijd de rest van de tomaten in partjes. Laat de augurkenplakjes uitlekken in een vergiet en vang 2 el vocht op. Meng dit vocht met de helft van de olie en de mosterd tot een dressing. Houd ¼ van de sla apart en meng met de tomatenpartjes en de helft van de augurkenplakjes. Besprenkel met de dressing.
5. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak spiegeleieren.
6. Neem de burgers uit de grillpan en houd warm onder aluminiumfolie. Snijd ondertussen de broodjes overlangs doormidden en gril de opengesneden kanten van de broodjes in de grillpan in 2 delen 4 min. Keer halverwege. Beleg de onderkant van elk broodje achtereenvolgens met de rest van de sla, een hamburger en 1 el ketchup. Verdeel de plakjes tomaat en de rest van de plakjes augurk over de hamburgers. Leg een gebakken ei erop en dek af met de bovenkant van het broodje. Serveer met de salade en frites.
Reageren
Andere recepten
- Clafoutis met venkel en tomaat 6 July 2020 om 13:40
- Hartige koekjes van aardappel en prei 4 June 2019 om 14:50
- Boerenhutspot met filetlapjes en gebakken uien 8 January 2019 om 08:30
- Fusilli met groentesaus en hamblokjes18 September 2018 om 11:07
- Bananenijstaart met granola en frambozen19 July 2018 om 12:50
- Italiaans gekruide Vaderdagburger met Vlaamse friet14 June 2018 om 13:47
- Lentepasta met gerookte kip17 May 2018 om 09:32
- Coupe rood-wit-blauw17 April 2018 om 15:35
- Groentecurry met rodekoolsalade13 March 2018 om 16:11
- Groentepakketje met blauwaderkaas16 October 2017 om 15:49